Ēdieni un dzērieni — XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki

Ēdieni un dzērieni

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku  jauninājums – pusdienas mēģinājumu un koncertu vietā: brokastis dalībnieki ēdīs mītnes vietā, pusdienas – norises vietā, savukārt par launaga un vakariņu vietu atkarībā no mēģinājumu grafika pastāv izvēle – ēst norises vieta un mītnes vietā. Pusdienas un launags Svētku dalībniekiem tiks nodrošināts lielākajās norišu vietās: Mežaparkā, Daugavas stadionā un Rīgas centrā u.c. 

Dalībnieku ēdienkarti izstrādāja īpaši izveidota darba grupa, kuras sastāvā darbojās Svētku rīkotāji, uztura speciālisti, PVD eksperti, biedrības “Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācija” pārstāvji u.c. Ēdienreižu sadalījums pa ēdienreizēm saskaņā ar pieņemto vienā dienā noteikto uzturvērtību apjomu ir ne mazāk kā 25%  brokastīs, 40%  pusdienās, 35%  vakariņās /launagā.

Svētku norises vietās mēģinājumu laikā dalībnieki varēs ienest arī savu ēdienu un bezalkoholiskos dzērienus. Pārtikas veterinārā dienesta ieteikumi pārtikai, kas tiks ņemta līdzi.

  1. Izvēlēties ēdienus, kuriem nav nepieciešama īpaša uzglabāšanas temperatūra (nav jāuzglabā aukstumā).
  2. Ja tomēr ēdienus pagatavo no produktiem, kuri ātri bojājas vai zaudē savu ārējo izskatu, tad tos nepieciešams uzglabāt +4° – +2° C temperatūrā (aukstuma somā) un jāapēd 2 stundu laikā.
  3. Gatavos ēdienus jāievieto tīros, slēgtos traukos.
  4. Atvērtus sulas iepakojumus censties izlietot pēc iespējas ātrāk.
  5. Augļus, ogas, dārzeņus pirms ēšanas vienmēr rūpīgi nomazgāt.
  6. Pirms ēšanas rūpīgi nomazgāt rokas. Ja nav pieejams ūdens un ziepes, jāizmanto mitrās salvetes.

Aicinām iepazīties ar vienoto ēdienkarti:

BROKASTU ĒDIENKARTE ar uzturvērtības un enerģētiskās vērtības aprēķinu ŠEIT
BROKASTU ĒDIENKARTE līdzņemšanai ar uzturvērtības un enerģētiskās vērtības aprēķinu ŠEIT
PUSDIENU ĒDIENKARTE ŠEIT
VAKARIŅU ĒDIENKARTE ar uzturvērtības un enerģētiskās vērtības aprēķinu ŠEIT
SAUSĀS PAKAS saturs ŠEIT
Informācija par AUGĻIEM un DĀRZEŅIEM ŠEIT
Informācija par GAĻAS ĒDIENIEM ŠEIT
nformācija par GRAUDAUGU PRODUKTU  ĒDIENIEM ŠEIT
Informācija par SALĀTIEM ŠEIT
Informācija par ZIVJU ĒDIENIEM ŠEIT
Informācija par MĒRCĒM un MAKARONIEM ŠEIT
Informācija par SALDAJIEM ĒDIENIEM ŠEIT
Informācija par ZUPĀM ŠEIT
Informācija par OLU ĒDIENIEM ŠEIT
Informācija par SVIESTMAIZĒM ŠEIT